Livia Ștefan
Lolita32

Anul apariției: 2016
Colecția: Plantații
Format: 210 X 131 mm
Număr de pagini: 68
ISBN 978-606-8577-28-9
Preț: 20 RON


Despre autor:

Născută pe 17 octombrie 1982, Livia Ștefan este o imigrantă în București.
A debutat în 2012 cu volumul re.volver. I-au apărut poeme și povestiri în diverse publicații. Mai scrie și teatru, face fotografie și este punkista de rezervă la Oedip Piaf. Iubește lucrurile simple, ignorate. Dacă ar fi știut matematică, ar fi fost geolog șef.Despre Lolita32:

Cartea nepotrivirilor s-ar putea numi Lolita32, pentru că dintr-un dezacord de durată cu exteriorul & din mici stratageme de anduranţă prinde suflu poezia Liviei Ștefan. Aici, brutalităţile, îngemănate, desigur, cu fragilităţile sunt indicii strident marcate pentru cea mai subtilă dintre violenţe: nimicul și teritoriile lui cotidiene. Din ele, Livia Ștefan strânge poezie concentrată și aspră, persistentă ca zgomotul alb dintr-o intersecţie, la ore de vârf. Și face asta pentru a ajunge la momentele rare, în care se face brusc liniște. Acolo ar trebui să ne ducă pe toţi un poem. Livia Ștefan cunoaște locurile.”

Alina Purcaru

Lolita32 este o carte cu multă acțiune, ciudat pentru o carte de poezie, dar firesc, dacă te gândești că e scrisă de Livia Ștefan — fata cu revolverul, cu aparatul foto și cu Salvați Roșia Montană tatuat deasupra inimii. Versurile sunt ca niște rafale de Kalașnikov, cu un ritm alert, însă armonios. Trebuie doar să deschideți cartea. Și o veți citi până la capăt, de parcă ați fugi.”

Alexandru Vakulovski