Casa de editură Max Blecher anunţă apariţia în colecţia Plantaţii a volumului Frigul ca remediu pentru bărbaţii singuri, semnat de Sorin Catarig. Este a treia carte a unuia dintre cei mai subtili scriitori ai generaţiei sale, în prozele poetice ale căruia recunoşti câteva dintre marile calităţi ale poeziei lui m. ivănescu, dar şi o inteligenţă textuală care îl apropie pe Catarig de prozatorii din Şcoala de la Târgovişte.

Comedia este adusă în faţă pentru a urmări la adăpostul ei – ironic, autoironic, discret sau apăsat carnavalesc (...) – o temă a scrisului în care se străvăd, atât cât trebuie, filigranul existenţial şi miza ontologică. (O. Nimigean)

Sorin Catarig crede în literatură pentru că nu mai crede în nimic altceva. Iar textele-document ale credinţei lui sunt, după cum se vede, remarcabile. (Radu Vancu)

Sorin Catarig (n. 1961, Năsăud) a publicat în volumul colectiv oZone friendly (2002), coordonat de O. Nimigean, debutând un an mai târziu cu Unele consideraţii asupra tehnicii salvării aparenţelor (2003). A doua sa carte, Moarte printre stabilopozi, a apărut în 2006, cu o prefaţă de Antonio Patraş.

Prezentarea cărţii va avea loc la Târgul de carte Gaudeamus, vineri, 25 noiembrie, de la ora 18, la standul Casei de editură Max Blecher.