Ioan Șerbu
krav maga
Anul apariției: 2018
Colecția: Plantații
Format: 210 X 131 mm
Număr de pagini: 72
ISBN 978-606-8577-58-6
Preț: 4 RON
Despre autor:
Ioan Șerbu (n. 1983, Agnita) a frecventat, cât era student la Litere în Sibiu, cenaclul „Zona nouă” și a debutat cu volumul Lego (2014), ca urmare a câștigării premiului „Budila Express”. Este doctorand al Universității „Transilvania” din Brașov.
Despre krav maga:
„Îmi place mult cum scrie Ioan Șerbu. Îmi place că are umor. Poemele din krav maga sunt majoritatea autobiografice, scene bine puse pe peliculă, care te țin captiv, te fac, după ce l-ai început, să vrei să citești volumul până la capăt.
Spre sfârșitul anilor ʻ30, luptele stradale cu grupările antisemite la care ia parte în Bratislava îl fac pe Imi Lichtenfeld, specialist în arte marțiale, să constate diferențele dintre sporturi și situațiile de luptă reale. Asta duce mai târziu la dezvoltarea Krav Maga (în ebraică, luptă de contact), un sistem de arte marțiale bazat pe tehnicile de autoapărare pe care Lichtenfeld le-a predat inițial în armata israeliană. Poemele din krav maga lasă această impresie de autentic, poezie care nu te îmbrobodește.
Personal, sincer, cu fente și umor, fără șmecherii (sau din contră, plin de ele). O să vă placă.”
Radu Nițescu
„krav maga e un manual de supraviețuire printre personaje care se schimbă radical și cu toate astea și-o iau în freză, într-o țară în care legea lui Murphy li se aplică mai ales celor ce au un minim simț moral, celor ce par să se descurce. krav maga expune realitatea crudă a vieții prin răsturnări de perspectivă și juxtapuneri care amintesc de tehnicile folosite în stand-up comedy. S-o fi dus ea vremea sincerității și a durității, dar dintre rânduri radiază puternic, ca un vers misheard din Sleaford Mods: go and be a fuckin’ man, chicken!”
Andrei Dósa
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. |